Opleiding:

Universiteit Utrecht – Bachelor Filosofie – 2013 – 2020 (deeltijd)

Radboud Universiteit Nijmegen – Master Specialization Philosophy of Science (onderzoek naar de rol van de verbeelding in de wetenschap) – 2020 – 2022

Als filosoof bied je geen kant-en-klare oplossingen aan, maar door een kritische en creatieve omgang met een grote diversiteit aan hedendaagse vraagstukken ben je in staat om nieuwe kaders te creëren waardoor je een zinvolle bijdrage levert aan mogelijke oplossingen. Daarnaast analyseert de masterspecialisatie Filosofie en Wetenschap de relatie tussen filosofie en wetenschap in termen van hun historische ontwikkeling, evenals de huidige situatie. Mijn onderzoek richt zich op de rol van de verbeelding in de natuurwetenschappen.

Samen met mijn dochter en partner woon ik in de buurt van de bossen van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Naast mijn freelance bestaan ben ik een enthousiaste beginner op het gebied van astrofotografie. Super moeilijk (zelfs het focussen op de maan is is al een uitdaging), maar te gek om te doen.

Cursussen en certificaten:

Curating New Media Art: Process, Interaction, Virtuality: Node Center (2019)

Philosophy of Technology : Twente University (2018)

Curating Art and Science; potentials and pitfalls: Node Center ( 2018)

Geïnitieerde projecten:

Film en filosofie colleges:

In samenwerking met Volkskrant journalist Kevin Toma zijn er in 2017 een reeks film en filosofie colleges tot stand gekomen (o.a. De Denkende Film, en Film als Filosofie) die wij samen hebben mogen geven in onder andere in 2017 & 2019 in Focus Filmtheater te Arnhem. In 2018 en 2019 in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. In 2020 stonden een aantal lezingen in de planning.

Get Fed Art Fair: Voor deze non-profit kunstbeurs voor en door kunstenaars/ Januari 2015 – november 2016 / Bestuurslid /Organisator.

Ervaring:

Future Based (2018 – nu)

Oprichter

Als oprichter van het Future Based platform ben ik verantwoordelijk voor het cureren van het programma en het uitvoeren van de projecten en ideeën. Ik werk nu met een (vast) team van freelancers om de continuïteit van Future Based te waarborgen. Voor meer informatie en persoonlijke motivatie over dit project kunt u terecht op deze link. Wilt u meer weten over de projecten, klik dan hier.

Denkkaders (2015 – now)

Freelance Filosoof

Als freelance filosoof op het gebied van kunst en wetenschap ben ik betrokken geweest bij een breed spectrum aan projecten, variërend van copywriter voor een ontwerpproject, tot workshops voor gamedesigners en diverse film- en filosofie cursussen.Voor een impressie kunt u onderaan deze pagina kijken.

Fillip Studios x Future Based residentie programma (2018 – 2020)

Hoofd residentie programma

Het programma omvat een samenwerking tussen mijn filosofieplatform, Future Based en ontwerpstudio Fillip Studios. In dit programma bundelen meerdere onderzoekers en kunstenaars gedurende drie maanden hun krachten om samen te werken aan een concrete casus die door casushouders wordt aangedragen (o.a. gemeente Arnhem, Universiteit Twente, Museum Arnhem). Naast de opbouw en organisatie van het programma begeleid ik studenten tijdens het interdisciplinaire werkproces.

In4nite (2016 – 2019)

Manager digital content en copywriter

Het internationale bedrijf Low & Bonar daagde 10 creatieven uit hun visie op het door Low & Bonar geproduceerde materiaal los te laten en de grenzen ervan op te rekken. Het interdisciplinaire gezelschap van ontwerpers omvatte productontwerpers, architecten en grafisch ontwerpers met elk een eigen visie op de ontwerppraktijk. In 2016, 2017 en 2018 heeft In4nite geëxposeerd op de Dutch Design Week. Ik was verantwoordelijk voor social media, en (online) copy.

2020:

*** Als filosofisch adviseur voor een film project van Ine Poppen en Rob Voerman *** Voor Fillip Studios ben ik werkzaam als programmamaker, moderator en docent. *** Redacteur en schrijver voor het jubileumboek van Kunst op de Koffie (publicatie in december 2020) *** Workshop Útopian thinking’, n aan de HKU Gamedesign *** Workshop ‘Utopia en wetenschap’ en ‘Fictie als gedachte-experiment’, voor Winterlab ArtEZ door Isolde Venrooy *** Tekschrijver voor zowel kunstenaar Simone Albers, als voor kunstenaar Malou Cohen *** Inleiding animatie films The Girl Who Leaped Through Time bij Lab111 *** Het schrijven van filosofische beschouwing voor Task Force Fashion *** Spreker en schrijver voor het kunstproject HEIMAT van Emmy Bergsma en Sarah Grothus *** Gids bij privé collectie (dé) Collectie de Groen.***

Al eerder:

*** Adviseur beleid voor SLAK Ateliers *** De Denkende Film, voor Wageningen Universiteit Studium Generale *** Schrijver voor Dapiran Art Space voor de duo show van Eva Spierenburg & Jonas Wijtenburg. *** Gastspreker Technologie & Verandering voor het platform Voor de Verandering. *** Een presentatie over het alternatieve nu met Willem de Haan voor Herman Centraal in Theater aan de Rijn *** Workshops over de Kunst van het kijken in opdracht van Nacht van de filosofie Den Haag *** Denktank-deelnemer voor talentenatelier Bibliotheek Wijchen *** Productiemedewerker voor Cindy Moormans expositie op de Amsterdam Artfair. *** Denktank-deelnemer Werkatelier Innovatie en economie: Provincie Gelderland . *** Denktank-deelnemer Werkatelier Dynamisch Netwerk/ Cultuur en erfgoed. *** Medewerker online marketing en communicatie Generale Oost en Theater aan de Rijn (2016 – 2018) *** Communicatie en PR vor Fooddesigner Katja Gruijters *** Online communicatie Biënnale Gelderland (2017) *** Schrijver State of Fashion Interview Space and Matter *** State of Fashion / Redacteur en editor voor katern in FDFA Magazine. *** Schrijver Reuten Galerie / Publicatie in het boek ‘Pink Elephant’ van Casper Verborg. ***

Publicaties:

Kunst op de Koffie jubileum editie (Redacteur, schrijver, 2020)

Emmy Bergsma en Sarah Grothus: Lichtung (Schrijver, 2019)

Casper Verborg The Pink Elephant / Publicatie White Sieger Award (Schrijver, 2016)

Bent u overtuigd, en wilt u van de hoed en de rand weten? Neem dan even contact met me op, dan kan ik wat makkelijker uw vragen beantwoorden. U kunt me bereiken via goednieuws@denkkaders.nl of u kunt me bellen op +31630023126.

Ik hoor graag van u!