Get Fed Art FairGet Fed Art Fair


De nieuwe editie van GET FED art fair wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van jonge kunstenaars, curatoren, kunstwetenschappers en filosofen, waaronder Justin Prang, Casper Verborg, Neel Diekema, Roos Ticheler en Sabine Winters. Als vertegenwoordigers van een generatie willen zij het contact tussen maker, beschouwer en publiek versterken. Vanuit bevlogenheid voor de kunsten en het belang dat zij hechten aan de zichtbaarheid van beeldende kunst in de stedelijke omgeving van Arnhem wil Stichting GET FED een podium bieden aan de hedendaagse beeldende kunst. De uiteenlopende achtergronden en netwerken brengen evenzoveel referentiekaders mee; vanuit deze diversiteit aan blikvelden zoekt de organisatie naar wat zij relevant vindt in de hedendaagse beeldende kunst.

In samenwerking met SONSBEEK 2016 organiseert Stichting GET FED een 8 daagse kunstevenement, met ruimte voor 25 beeldend kunstenaars. Met deze presentatie wil de organisatie nieuw publiek laten kennis maken met het beste van de hedendaagse kunst. Voor de editie van 2016 brengt de organisatie het concept van de tentoonstelling naar een nieuw niveau. Het aantal deelnemende kunstenaars wordt uitgebreid van 14 naar 25, daarnaast wordt de stedelijke context van de beurs nadrukkelijk als uitgangspunt genomen. Als organisatie streven wij deze editie naar een cross-over tussen art fair, tentoonstellingsruimtes en uiteenlopende media. Geen aparte hokjes voor de kunst, maar een open podium met ruimte voor dialoog.

De kunstenaars presenteren het werk in eigen persoon, zodat iedereen de gelegenheid heeft de kunstenaars te ontdekken, te bevragen en uit eerste hand te kopen. Ook wil Stichting GET FED zijn eigenzinnige en rechtvaardige insteek behouden waarbij er geen deelnamevergoeding of commissie over verkochte werken aan de kunstenaars wordt gevraagd Integendeel: de kunstenaars ontvangen juist een vergoeding. Alle opbrengsten uit verkoop gaan rechtstreeks naar de kunstenaar. In ruil daarvoor wordt er een actieve houding van de kunstenaars verwacht, door bijvoorbeeld de handen uit de mouwen te steken bij het opbouwen en afbouwen van de beurs.


Het uitgangspunt van Stichting GET FED is zichtbaarheid en samenwerking. Met deze persoonlijke en laagdrempelige benadering hoopt de organisatie een energieke en prettige samenwerking tussen de deelnemende kunstenaars te bewerkstelligen die het enthousiasme voor de Arnhemse kunstscene opnieuw aanwakkert. Om deze zichtbaarheid meer kracht mee bij te zetten, zijn we continu op zoek naar vernieuwende manieren en invalshoeken om de kunst te presenteren aan het publiek. Stichting GET FED wil een podium zijn waar ontmoeting en overdracht centraal staat, met Arnhem als het epicentrum en kruispunt tussen de Randstad en het Ruhrgebied.Met deze opzet creëren wij een evenement waar een actueel aanbod te zien is van hedendaagse kunst. Stichting GET FED wil kansen creëren voor de beeldende kunst in al haar verschijningsvormen en streeft naar een uitgebalanceerde mix kunstenaars en media: van jong tot oud, van schilder tot performancekunstenaar. Vanwege de ligging nabij de Duitse grens, kijken wij bij de selectie ook nadrukkelijk naar onze oosterburen.

Kijk HIER voor meer informatie en tickets!